ua en ru

Антидопінговий центр України приєднався до вимог відсторонити РФ від міжнародних змагань

Антидопінговий центр України приєднався до вимог відсторонити РФ від міжнародних змагань Фото: Росію можуть відсторонити від міжнародних змагань

З такою ініціативою виступили антидопінгові центри 19 країн

Національний антидопінговий центр України приєднався до вимог Національних антидопінгових організацій (НАДО) відсторонити Російську Федерацію від усіх міжнародних змагань. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Антидопінгового центру України.

"10 січня 2017 року в м. Дублін (Ірландія) закінчив роботу спеціальний саміт Національних антидопінгових організацій (НАДО), на якому обговорено другу частину звіту пана МакЛарена щодо розслідування факту системного державного сприяння використанню допінгу в російському спорті", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, лідери низки НАДО закликали усунути всі російські спортивні організації від міжнародних змагань, а також було запропоновано оголосити мораторій на проведення будь-яких міжнародних змагань на території Російської Федерації у майбутньому, а також відмінити проведення вже призначених міжнародних змагань.

З такою ініціативою виступили національні антидопінгові організації Австрії, Бельгії (Фламандського регіону), Данії, Естонії, Ірландії, Іспанії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Південної Африки, Польщі, Словенії, США, Фінляндії, Франції, Хорватії, Швейцарії, Швеції та Японії.

"Мінмолодьспорту та Національний антидопінговий центр України категорично засуджує грубе та шокуюче порушення міжнародних антидопінгових правил, принципів чесної гри, моральних та етичних норм спорту, які здійснювалися Росією на державному рівні", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Національний антидопінговий центр України приєднується до зазначеної ініціативи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський легкоатлет відмовився виступати під прапором РФ.