ua en ru

В анексованому РФ Криму силовики після обшуку допитали кримського татарина

В анексованому РФ Криму силовики після обшуку допитали кримського татарина Фото: поліція РФ

Силовики пояснили свої дії пошуками зниклого безвісти Енвера Меметова

В анексованому РФ Криму російські силовики відвезли жителя селища Леніно Надіра Мамбетшаева у відділення поліції, взяли відбитки пальців і допитали після обшуку в його будинку. Про це повідомив адвокат Едем Семедляев на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Так, адвокат опублікував на своїй сторінці відеокоментар Мамбетшаєва.

Він повідомив, що силовики пояснили свої дії пошуками зниклого безвісти Енвера Меметова.

"Близько 7:00 увірвалися люди в камуфляжній формі, в масках. На жетонах написано "Поліція Росії". Людей 10-12. Я відкрив ворота. Вони кажуть: "Лягай на землю". Наділи наручники, зайшли ще двоє в цивільному - вони проводили обшук. Витягли постанову. Причина – Енвер Рустемович (Меметов – ред.), який пропав безвісти. Я сказав, що ніякого Меметова я не знаю… Я знаю, що це був всього привід. Їм треба було обов’язково провести обшук", - вважає Мамбетшаєв.

Він зазначив, що під час обшуку поінформував силовиків про наявність у нього револьвера Флобера, який не був зареєстрований після анексії Криму.

"У мене в шафі лежав револьвер Флобера, який був придбаний ще при Україні. Його вилучили", - розповів кримчанин.

Він також підкреслив, що після обшуку його попросили проїхати до районного відділення поліції для зняття відбитків пальців.

Мамбетшаева Надира отвезли в Ленинское отделение полиции, взяли отпечатки пальцев, ДНК и допросили, как всегда, в рамках уголовного дела по пропаже Меметова.

Опубліковано Эдемом Семедляевим 22 травня 2017 р.

Нагадаємо, на початку травня в анексованому Криму співробітники Федеральної служби безпеки Російської Федерації провели обшуки в будинку кримського татарина Ризи Ізетова.