ua en ru

В Анкарі заявили про причетність до путчу пілота, що збив російський Су-24

В Анкарі заявили про причетність до путчу пілота, що збив російський Су-24 Фото: Меліх Гекчек розповів про учасників перевороту

Про це заявив мер турецької столиці Анкари Меліх Гекчек

Льотчик, який брав участь у невдалому військовому перевороті в Туреччині, був одним із тих, хто збив російський Су-24 у листопаді 2015 року. Про це заявив мер турецької столиці Анкари Меліх Гекчек, повідомляє CNN Turk.

За словами міського голови, льотчик був членом організації проповідника Фетхуллаха Ґюлена, яку в Туреччині називають "Паралельною державою" і звинувачують в ідейній організації спроби перевороту.

"Саме "паралельна держава" зіпсувала наші відносини з Росією. Це був інцидент (із літаком - ред. ), в якому брав участь один із пілотів цієї структури, сто відсотків говорю. Він був одним із учасників путчу. До сьогодні ми це не озвучували, тримали в собі. Але я, Меліх Гекчек, кажу, що наші з Росією відносини зіпсували ці негідники", - заявив мер Анкари.


Він також додав, що "паралельна держава" мала намір ізолювати Туреччину на міжнародній арені.

"Учора в мене був гість із Росії - радник Путіна. Він такої ж думки", - додав Гекчек, не уточнивши при цьому ім'я радника.

Як відомо, російський літак у небі над Туреччиною було збито турецьким винищувачем у кінці листопада 2015 року.

Нагадаємо, раніше голова Одеської ОДА, екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі заявив, що переворот у Туреччині був вигідний президенту Росії Володимиру Путіну.