ua en ru

Anglo American продасть австралійські активи за 487,6 млн дол

Британська гірничовидобувна компанія Anglo American Plc. продає свої долі в п'яти неосвоєних родовищах кам'яного вугілля в Австралії за 580 млн австралійських доларів (487,4 млн дол. США). На справжній момент компанія є неподільним власником двох неосвоєних родовищ кам'яного вугілля з п'яти виставлених на продаж. У трьох родовищах, що залишилися, компанія володіє мажоритарним акціонерним пакетом (51%), при цьому 49% акціонерного капіталу в кожному з них належать японському сировинному трейдеру Mitsui & Co. За оцінками експертів, родовища можуть містити до 843 млн т сировини.

У прес-релізі британської компанії також повідомляється, що Anglo American досягла угоди про умовний продаж з консорціумом, утвореним міжнародними компаніями, - південнокорейською енергетичною Korea Electric Power Corporation, металургійною POSCO і австралійською гірничовидобувною Cockatoo Coal Limited. У компанії сподіваються, що операція буде завершена до IV кварталу 2010 р., проте з її умовами ще належить ознайомитися регулюючим органам.

Anglo American займається видобутокм металів платинової групи і алмазів, а також присутня на ринку вугілля, неблагородних і чорних металів. Підрозділи компанії знаходяться в Африці, Європі, Північній і Південній Америці, Австралії і Азії.