ua en ru

Андрій Рубан призначений новим директором департаменту з держзакупівель при Мінекономіки

Андрій Рубан призначений новим директором департаменту з державних закупівель при Міністерстві економіки України замість Бориса Горбанського. Про це пише Андрій Марусов в статті в "Дзеркало тижня. Україна".

При цьому, як повідомив виданню сам Рубан, досвіду в сфері держзакупівель він не має, у нього два дипломи Донецького національного університету за спеціальностями "облік і фінанси" та "правознавство". У 2000-2004 рр. працював у Слов'янській об'єднаній податковій інспекції, а потім - у податковій. Його останнім місцем роботи був Донбаський державний педагогічний університет. На позиції доцента він викладав на факультеті економіки і управління, кафедрі обліку і аудиту.

"Все б нічого, якщо б йому не потрібно було спілкуватися з представниками Світового банку, делегації Європейської комісії в Україні і т.д. У разі підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС Києву доведеться виконувати зобов'язання і в сфері держзакупівель. І саме департамент повинен відігравати провідну роль у цьому процесі", - пише Марусов.

Читайте також: Проведення держзакупівель в Україні відбувається з порушенням законодавства, - Мінекономрозвитку