ua en ru

Андрій Клюєв: 61% місцевих регуляторних актів не відповідають принципам державної регуляторної політики

Робота органів місцевого самоврядування і державних адміністрацій з перегляду місцевих регуляторних актів добігає кінця, заявив в інтерв'ю перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, передає прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі. За його словами, ця робота повинна бути повністю завершена вже на початку вересня.

Перший віце-прем'єр-міністр повідомив, що, відповідно до наданої місцевими адміністраціями інформації, з 58 тис. місцевих регуляторних актів комісіями всіх рівнів були визнані такими, що не відповідають принципам державної регуляторної політики більше 35 тис. (61% від загальної кількості). По суті, йдеться про те, що більше половини всіх актів або були прийняті з порушенням процедур, або були повністю незаконними, або значно ускладнювали життя бізнесу і громадянам, сказав Клюєв.

Він повідомив, що найчастіше скасовуються і переглядаються акти, що стосуються місцевих податків і зборів; механізму здійснення експертної оцінки землі та встановлення тарифів на її оренду; порядків передачі в оренду та продажу комунальних об'єктів; процедури отримання дозвільних документів; узгодження комунальних тарифів; питань будівництва та забезпечення рівних умов у розміщенні та експлуатації так званих малих архітектурних форм.