ua en ru

Анчелотті названий фаворитом на посаду нового тренера збірної Італії

Анчелотті названий фаворитом на посаду нового тренера збірної Італії Фото: Карло Анчелотті (acmilan.com)

Крім нього на це місце претендує ще троє фахівців

Італійський фахівець Карло Анчелотті названий фаворитом на посаду головного тренера національної команди. Про це повідомляє La Gazzetta dello Sport.

Після провалу збірної Італії в кваліфікації за право участі на чемпіонат світу 2018 року видання випустило матеріал, в якому назвало імена чотирьох можливих наступників Джампьеро Вентури.

Також журналісти звернули увагу на головного тренера лондонскоо "Челсі" Антоніо Конте, наставника туринського "Ювентуса" Массіміліано Аллегрі і коуча пітерського "Зеніту" Роберто Манчіні.

Не виключений і варіант, при якому до літа 2018 виконувати обов'язки головного тренера збірної Італії буде Луїджі ді Б'яджо, який очолює молодіжну команду.

Крім того, видання запропонувало своїм читачам проголосувати за одну з цих кандидатур, і близько 70% респондентів також віддали свою перевагу Анчеллотті. Близько 20% проголосували за Конте, в той час як Манчіні і Аллегрі набрали близько 5% голосів.

Зазначимо, що офіційно про відставку Джамп'єро Вентури ще не оголошено. Очікується, що рішення про його майбутнє в збірній Італії буде прийнято 15 листопада. Глава італійської федерації футболу Карло Тавеккіо повідомив, що в цей день відбудеться нарада з членами федерації, на якому буде обговорюватися робота Вентури і виступ збірної Італії в кваліфікації ЧС-2018.

Нагадаємо, чотириразовий чемпіон світу - команда Італії - вперше c 1958 роки не поїде на чемпіонат світу з футболу 2018 року, який пройде в Росії.