ua en ru

Анатолій Могильов запропонував створити наглядову раду по дотриманню законності та прозорості виборчої кампанії

Голова Кримської республіканської організації Партії регіонів, Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов звернувся до представників інститутів громадянського суспільства Криму з пропозицією створити наглядову раду по дотриманню законності та прозорості проведення виборчої кампанії. Про це повідомляє прес-служба Кримської регіональної організації Партії Регіонів.

За словами Могильова, з моменту підписання Меморандуму про чесні і прозорі вибори, до якого приєдналися керівники 14-ти політичних партій, до нього звернулися представники ряду громадських організацій, які підтримали ініціативу по створенню наглядової ради і запропонували допомогу в її реалізації.

"Рада міністрів Криму готова підтримати діяльність такого неформального органу, надати приміщення, створити необхідні умови для роботи та надавати у розпорядження всю необхідну інформацію. Влада Криму зацікавлена в забезпеченні цивільного контролю за політичними процесами. Небайдужість громадянського суспільства - головний стимул для швидких і якісних змін . Ми й надалі будемо максимально підтримувати громадські інститути і їх ініціативи ", - підкреслив глава кримських регіоналів.

Анатолій Могильов також зазначив, що контроль провідних політичних і громадських лідерів за виборчим процесом забезпечить політичну стабільність у регіоні і суспільну легітимність обраних від Криму народних депутатів. "Це найважливіша умова для прискорення економічного зростання та підвищення інвестиційної привабливості Криму", - резюмував глава виконавчої влади республіки.

Нагадаємо, Меморандум про чесні і прозорі вибори було підписано 6 серпня в Сімферополі. Відповідно до документа, керівники кримських організацій політичних партій вважають за необхідне неухильно дотримуватися положень Конституції України, норми виборчого законодавства на всіх етапах виборчого процесу, будувати взаємини між суб'єктами виборчого процесу на принципах рівноправності і взаємної поваги, суворо дотримуватися морально-етичним нормам, не допускати дій , які принижують честь і гідність суб'єктів виборчого процесу.