ua en ru

Аналітики НАБ приступили до роботи після навчання у Великій Британії

Аналітики НАБ приступили до роботи після навчання у Великій Британії Фото: глава НАБ Артем Ситник

Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив директор антикорупційного бюро Артем Ситник

Аналітики Національного антикорупційного бюро України (НАБ) приступили до роботи після навчання у Великій Британії за спеціальною тренінговою програмою, розробленою і реалізованою за участю британських експертів у галузі фінансових розслідувань та боротьби з корупцією. Про це заявив сьогодні на брифінгу в Києві директор НАБ Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завдяки відкритому конкурсу ми сформували потужну команду аналітиків, провели навчання цієї команди, і на сьогодні ця команда приступила до роботи з використанням закритих і відкритих баз даних, доступ до яких їм вже забезпечено. Вони проводять роботу для напрацювання аналітичних матеріалів по тих кримінальних провадженнях, що проводяться детективами Антикорупційного бюро, напрацьовують нові кримінальні провадження, які найближчим часом буде внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР)", - зауважив Ситник.

За його словами, зараз в НАБ працює 20 аналітиків. "Аналітики - у нас зараз 20 людей працює", - сказав директор бюро.

Водночас у НАБ, як зазначив Ситник, також створюється криміналістична лабораторія. "У нас створюється криміналістична лабораторія, де будуть досліджуватися різні гаджети, комп'ютерна техніка, айфони, телефони. Це також робиться за підтримки британської сторони", - наголосив директор Національного антикорупційного бюро.

Нагадаємо, на початку грудня в НАБ розпочалося тестування претендентів на посади детективів.