ua en ru

В НАБУ почали добір детективів

В НАБУ почали добір детективів Фото: Артем Ситник

Планується набрати від 70 до 100 детективів

У Національному антикорупційному бюро України (НАБ) почалося тестування претендентів на посади детективів. Про це заявив на брифінгу директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми з п'ятниці почали тестування у другому конкурсі на посади детективів. Зараз ми будемо намагатися йти синхронно з антикорупційним прокурором. По мірі того, як він буде збільшувати кількість прокурорів в Антикорупційній прокуратурі шляхом проведення конкурсів, ми відповідно будемо збільшувати кількість детективів. Нагадаю, всього в Антикорупційному бюро передбачено 424 посади детектива. Зараз їх 70. І зараз ми оголосили конкурс повторний. І до початку січня хочемо взяти, в залежності від результатів конкурсу, від 70 до 100 детективів із старших детективів, щоб на січень місяць в штаті Антикорупційного бюро було 150 детективів, можливо більше, щоб кількість проваджень, яка буде розслідуватись, вона відповідно росла", - повідомив він.

Крім того, зазначимо, що, відповідно до розпорядження НАБУ N410-р від 7 грудня 2015 року, бюро оголосило про проведення відкритого конкурсу для призначення на посади головного спеціаліста відділу по роботі з громадськістю (колл-центр) Управління по роботі з громадськістю (2 посади) та головного спеціаліста відділу по роботі зі свідками та заявниками Управління по роботі з громадськістю.

Зазначається, що особи, які бажають взяти участь у конкурсі, подають документи, визначені порядком проведення відкритого конкурсу для призначення на посади у Нацбюро.

Документи для участі у конкурсі подаються шляхом надсилання до Національного бюро (03035, м. Київ, вул. Сурікова, 3, Національне антикорупційне бюро України), з позначенням на конверті "НАБУ" та посади, яку бажає зайняти особа, із зазначеного переліку.

Нагадаємо, для фінансування Національного антикорупційного бюро України у державному бюджеті України на 2016 рік буде передбачено 495 млн гривень з 800 млн гривень, про які раніше просило бюро в уряду.