ua en ru

Аналітик прогнозує помірне зниження курсу долара в найближчий тиждень

Аналітик прогнозує помірне зниження курсу долара в найближчий тиждень Фото: ілюстраційне фото

На стабільність курсу, зокрема, впливає приплив валюти від експортерів

Експерти очікують помірне зниження курсу долара на найближчому тижні. Про це в коментарі РБК-Україна повідомив старший аналітик Альпарі Вадим Иосуб.

"На найближчий тиждень ми очікуємо помірного зниження курсу долара. Безготівковий долар буде торгуватися через тиждень поблизу 26,1 гривень, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 25,8/26,2 гривень", - сказав він.

Він пояснив, що така тенденція пов'язана з тим, що минулого тижня, починаючи з середи, курс долара до гривні змінився на різних сегментах валютного ринку різноспрямовано. Запізнюється офіційний курс незначно виріс, інші знизилися.

Так, офіційний курс долара США, встановлений НБУ, зріс на 0,1%, середньозважений курс долара на міжбанку за цей же час знизився на 0,5%, середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банку знизилися за тиждень на 0,7% (покупка) і на 0,6% (продаж).

Крім того, на зміцнення гривні вплинули одночасно два сприятливих фактора. По-перше, зниження гривневої ліквідності у вигляді залишків на транзитних і коррахунках в НБУ, по-друге, приплив валюти з боку експортерів.

"Однак, це тимчасові фактори, які формують "ринковий шум", незначні коливання на ринку. Більш глобально курс долар/гривня залишається в "боковику", - резюмував експерт.

Нагадаємо, в обмінних пунктах України сьогодні, 4 квітня 2018 року, об 11:30 курс долара в продажу підвищився на 1 копійку до 26,33 гривні/долар, курс купівлі зберігся на рівні 26,02 гривні/долар. Курс євро на продажу в порівнянні з даними 3 квітня, зменшився на 7 копійок - до 32,48 гривні/євро.