ua en ru

Аналітичний огляд ринку Форекс на 12 лютого 2014 р

Головна подія тижня для Форекса - перший виступ на посаді глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Джанет Йеллен залишилося позаду.

Головна подія тижня для Форекса - перший виступ на посаді глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Джанет Йеллен залишилося позаду. Ажіотажу на ринку Форекс воно не викликало. До 10:00 за київським часом у середу, 12 лютого, головна валютна пара євро/долар на Форексі торгується на позначці 1,363 дол. США.

Новини ринку Форекс. Виступ глави ФРС пройшло м'яко і впевнено, але при цьому вона зробила так, аби інвестори зрозуміли: все залишиться як і раніше, хочуть вони цього чи ні. В цілому Йеллен не повідомила ринків капіталу нічого принципово нового, але й дещиці інформації цілком вистачило учасникам ігор на ринку Форекс, щоб відчути себе захищеними. ФРС буде зберігати свій монетарний курс незалежно від темпів падіння рівня безробіття, тобто з відміткою 6,5% за цим показником ФРС мало що пов'язує. Ринок праці відновлюється, однак його поточних швидкостей недостатньо; ринки переживають непростий час, але це нормально. Скорочення обсягів QE3 продовжиться, але коли і як - покаже час. Ось приблизна стенограма промови Йеллен: сказати багато і не сказати нічого особливого, вважають аналітики.

Йеллен дещо розчарувала ринок Форекс, не викликавши сплеску очікуваної волатильності, оскільки по суті утрималася від радикальних коментарів. У підсумку пара євро/долар на Форексі до завершення вівторка, 11 лютого, підійшла до позначки 1,363, а пара фунт/долар - до 1,64 дол., констатують аналітики.

Пара євро/долар на Форексі в середу трохи відвернеться від політичних хвилювань в США і віддасться у владу ринкових настроїв. Опубліковані в середу дані про промислове виробництво єврозони можуть викликати реакцію ринку Форекс, однак навряд чи вона буде масштабною, вважають експерти.

Швидше за все, пара буде більше орієнтуватися на динаміку британського фунта, причому може одержати несподіваний стимул з боку крос-курсу пари євро/фунт, якщо той зможе знову піти в зростання. У такому випадку пара євро/долар на Форексі здатна повернутися в район 1,368 дол. США, резюмують експерти.

Є й інші думки. Так, вважається, що пара євро/долар на Форексі відійшла від своїх локальних максимумів і тепер основна валютна пара націлюватиметься на пробій 1,36 дол. через підтримку на позначці 1,361. І якщо це вдасться зробити, "ведмеді" відіграють попередні втрати.

До того ж макроекономічний календар середовища не дуже насичений інформацією, тому ринок Форекс ще якийсь час залишиться під враженням від зустрічі з Йеллен, пояснюють аналітики.