ua en ru

Амністовано останнього члена екіпажу Arctic Sunrise

Італієць Крістіан д'Алессандро останнім із членів екіпажу Arctic Sunrise в четвер отримав від слідчого комітету Російської Федерації (СКР) постанову про припинення кримінальної справи за амністією. Інші члени команди судна отримали документи днем раніше.

Італієць Крістіан д'Алессандро останнім із членів екіпажу Arctic Sunrise в четвер отримав від слідчого комітету Російської Федерації (СКР) постанову про припинення кримінальної справи за амністією. Інші члени команди судна отримали документи днем раніше, повідомляє ВВС.

Затримка сталася через те, що в СКР не змогли вчасно знайти для еколога перекладача з італійської.

Відразу після припинення кримінальних справ 26 іноземним громадянам, які брали участь в експедиції, можуть бути видані транзитні візи, необхідні для виїзду з Росії.

В "Грінпіс" розраховують, що екологи отримають всі необхідні документи до кінця цього тижня і зможуть зустріти Новий рік вдома.

Всі 30 членів екіпажу Arctic Sunrise, серед яких два журналіста, були затримані 19 вересня 2013 р. російськими прикордонниками за спробу проведення акції протесту проти нафтовидобутку на платформі "Прирозломна" в Баренцевому морі.

У середу, 18 грудня, набрала чинності постанова Держдуми про амністію до 20-річчя російської конституції, під яку потрапляють всі 30 членів команди Arctic Sunrise, обвинувачені за статтею "хуліганство".