ua en ru

Amnesty розкритикувала переслідування кримських татар владою РФ в Криму

Amnesty розкритикувала переслідування кримських татар владою РФ в Криму Фото: директор Amnesty International по Європі та Центральній Азії Джон Дальхізен

Правозахисники відзначають утиски свободи слова на окупованому півострові

Влада Російської Федерації в окупованому Криму переслідує кримських татар за незгоду з політикою Москви. Про це йдеться в доповіді Amnesty International, яку представив директор правозахисної організації по Європі та Центральній Азії Джон Дальхізен, передає BBC.

"Кримські татари стали найпомітнішою і згуртованою групою в Криму, що виступила проти російської окупації. За це вони стали мішенню репресій, спрямованих на придушення інакомислення і примушення до визнання анексії півострова ", - заявив Дальхізен.

У той же час він зазначив, що репресії застосовуються не тільки до кримських татар, але й до всіх інакомислячих, а на півострові по свободі слова і зібрань завдано "катастрофічний удар". В якості прикладів Amnesty призводить заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, заборону на в'їзд в Крим лідерам Мустафі Джемілєву і Рефату Чубарову, а також кримінальне переслідування Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховний суд РФ підтвердив заборону Джемілєву на в'їзд в країну.