ua en ru

Amnesty звинуватила Євросоюз у причетності до тортур біженців в Лівії

Amnesty звинуватила Євросоюз у причетності до тортур біженців в Лівії Фото: біженці (msf.org)

Зараз близько 20 тис. людей перебувають у центрах утримання під вартою

Уряди європейських країн причетні до жорстокого поводження стосовно мігрантів і біженців з Лівії. Про це зазначається в доповіді правозахисної організації Amnesty International.

"Уряди європейських країн не тільки повністю обізнані про жорстоке поводження (з біженцями, - ред.), вони активно підтримують владу Лівії в запобіганні перетинання ними моря і утриманні їх в країні, вони причетні до цього", - вважають правозахисники.

У доповіді Amnesty International йдеться, що країни, які входять в ЄС вжили заходів для закриття міграційного маршруту через Лівію і центральне Середземномор'я.

Деякі європейські країни надають технічну підтримку Лівійському департаменту по боротьбі з незаконною міграцією.

Крім того, європейська влада дозволяє Лівійській береговій охороні перехоплювати людей у морі.

Так, Amnesty International повідомляє, що зараз близько 20 тис. людей перебувають у переповнених центрах утримання під вартою, де їх систематично піддають тортурам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що офіційний Рим і міжнародно визнаний уряд Лівії погодилися створити спільний штаб,, який займався б протидія контрабанді людей. Серед іншого його діяльність повинна сприяти обмеженню потоку мігрантів з Африки в Європу.