ua en ru

Amnesty International закликала негайно розслідувати обстріл автобуса під Волновахою

Міжнародна організація Amnesty International закликала об'єктивно і всебічно розслідувати обставини обстрілу автобуса під Волновахою Донецької області, в результаті якого загинули 12 мирних жителів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби організації.

"Артилерійський удар по автобусу... в Східній Україні повинен розслідуватися невідкладно, так як це може означати порушення міжнародного гуманітарного права", - заявила Amnesty International.

У повідомленні підкреслюється, що обстріл був, очевидно, зробить з систем залпового вогню "Град", але "в даний час неясно, звідки стався обстріл".

"Світ повинен знати правду про цьому трагічному інциденті. Він повинен бути розслідуваний всебічно, неупереджено та незалежно як можливе порушення законів війни", - сказав замістити голови Amnesty International у Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв.

"Ті, хто несе відповідальність за цей інцидент, або не вжили заходів для захисту мирних громадян, як того вимагає міжнародне гуманітарне право, чи це був свідомий вчинок, який міг би представляти собою військовий злочин", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні близько 14:30 бойовики з боку Докучаєвська обстріляли український блокпост під Волновахою, де в цей час перебував пасажирський автобус. В результаті загинуло 12 пасажирів автобуса. Прокуратура кваліфікувала обстріл маршрутки під Волновахою як терористичний акт і відкрила кримінальне провадження.