ua en ru

Amnesty International звинувачує обидві сторони конфлікту на Донбасі у порушенні правил війни

Міжнародна організація Amnesty International звинувачує обидві сторони збройного конфлікту в Донецькій і Луганській областях в порушенні правил ведення війни. Про це на брифінгу заявив заступник директора програми Amnesty International по Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Обидві сторони в конфлікті вдаються до неприпустимих заходів, порушень законів та звичаїв війни. Зокрема, це стосується використання житлових кварталів в якості вогневих точок (при повторному вогні)... що неминуче призводить до жертв серед цивільного населення. Такі речі ми спостерігаємо від обох сторін", - зауважив Кривошеєв.

За його словами, обидві сторони використовують артилерію, включаючи ракетну, також міномети, в тих умовах, коли неможливо відокремити громадянську мета від військової і уникнути жертв серед цивільних осіб.

"Ми не одноразово зверталися із закликами розслідувати такі інциденти, тому що іноді вони можуть бути, в тому числі, і військовими злочинами", - додав Кривошеєв.

Нагадаємо, вранці штаб АТО констатував суттєве зменшення кількості обстрілів з боку бойовиків.