ua en ru

Amnesty International звинуватила РФ в загибелі 200 мирних сирійців восени 2015

Amnesty International звинуватила РФ в загибелі 200 мирних сирійців восени 2015 Фото: Філіп Лютер, директор програми Amnesty International по Близькому Сходу і Північній Африці

На думку правозахисників, деякі авіаудари РФ були спеціально нанесені по цивільних об'єктах

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинуватила Російську Федерацію в загибелі, щонайменше, 200 мирних сирійців в результаті авіаударів у період з вересня по листопад 2015 року. Про це йдеться в доповіді Amnesty International.

Зазначимо, у доповіді увага правозахисників акцентувалася на шести авиударах в Хомсі, Ідлібі та Алеппо в період між вереснем і листопадом 2015 року, під час яких загинуло, щонайменше, 200 мирних жителів і близько десятка бойовиків.

"Здається, що деякі російські повітряні удари були безпосередньо спрямовані на цивільних осіб або цивільні об'єкти, оскільки потрапляли в житлові райони, не маючи видимої військової мети. І навіть наносили удари по медичним закладам, в результаті чого цивільне населення гинуло і отримувало поранення. Такі атаки можуть відноситися до воєнних злочинів", - зазначив Філіп Лютер, директор програми Amnesty International по Близькому Сходу і Північній Африці.

Нагадаємо, Туреччина звинуватила Росію в загибелі 600 мирних жителів в Сирії.