ua en ru

Amnesty International не отримала жодної скарги від людей, які постраждали від дій "Правого сектору"

Amnesty International не отримала жодної скарги від людей, які постраждали від дій організації "Правий сектор".

Amnesty International не отримала жодної скарги від людей, які постраждали від дій організації "Правий сектор". Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявила виконавчий директор представництва міжнародної правозахисної організації Amnesty International в Україні Тетяна Мазур.

"Сама по собі назва "Правий сектор" викликає нашу стурбованість. Те, як вони себе позиціонують - праворадикальна сила. Потенційно вони можуть, як мінімум, робити заяви, які містять порушення прав людини. Наприклад, від депутатів "Свободи" ми не раз чули гомофобні заяви - це викликає наш осуд. Причини хвилюватися у нас є. Наскільки порушення прав людини є системними - складно сказати, особливо по відношенню до "Правого сектору". У нас немає жодної скарги від людей, які постраждали від дій цієї організації. Не виключено, що ми не володіємо всією інформацією, і такі випадки десь є, але поки ми їх не бачимо. Ми намагаємося ретельно моніторити їх діяльність, але нам поки до кінця незрозуміло, що собою являє "Правий сектор", і наскільки вони серйозно налаштовані", - сказала Мазур.

У той же час, вона наголосила, що хотіла б, щоб народні депутати "Свободи" "розуміли свою відповідальність, і не робили заяв, які б розпалювали ненависть до будь-яких груп".