ua en ru

Amnesty International: ІДІЛ використовує зброю зі складів армії Іраку

Amnesty International: ІДІЛ використовує зброю зі складів армії Іраку Фото: озброєння "Ісламської держави" (Associated Press)

У розпорядженні "Ісламської держави" знаходиться озброєння і обмундирування як мінімум із 25 країн, у тому числі РФ, США, Китаю та держав Євросоюзу

Бойовики угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) використовують озброєння і обмундирування як мінімум із 25 країн, у тому числі Росії, США, Китаю та держав Євросоюзу. Про це з посиланням на доповідь правозахисної організації Amnesty International повідомляє Deutsche Welle.

Як наголошується в документі, в розпорядженні бойовиків знаходиться зброя, яка неконтрольовано надходила до Іраку в останні десятиліття.

Зокрема, "Ісламська держава" заволоділа запасами озброєння іракських військових при захопленні міста Мосул у червні 2014 року, зазначають автори доповіді.

"Та велика кількість і різноманітність зброї, що використовується збройним угрупованням, яке називає себе "Ісламською державою", є хрестоматійним прикладом того, як безрозсудна торгівля зброєю стає причиною великої жорстокості", - заявив представник Amnesty International Патрік Вілкен.

Нагадаємо, напередодні Барак Обама закликав Конгрес США дозволити використання військової сили проти ІДІЛ.