ua en ru

Обама закликав Конгрес США дозволити використання військової сили проти ІДІЛ

Обама закликав Конгрес США дозволити використання військової сили проти ІДІЛ Фото: Барак Обама

Президент США назвав стрілянину в Каліфорнії початком нової фази терору

Президент США Барак Обама закликав Конгрес дати дозвіл виконавчої влади на використання військової сили проти "Ісламської держави" (ІДІЛ). Про це Обама заявив у своєму зверненні з питань національної безпеки, передає Associated Press.

"Якщо Конгрес, як і я, вважає, що ми перебуваємо в стані війни з ІДІЛ, то він повинен проголосувати за продовження операції проти терористів. Рік тому я наказав нашим літакам наносити удари по позиціях ІДІЛ, а тепер Конгрес має проголосувати "за" і показати свою єдність з американськими громадянами", - заявив Обама

Обама також закликав Конгрес заборонити продаж зброї всім, хто підозрюється в тероризмі і входить в список осіб, яким заборонено підніматися на борт повітряних суден.

Коментуючи розстріл 14 чоловік в Каліфорнії, Обама назвав його " початком нової фази терору.

Президент США також зазначив, що Захід не воює проти мусульман, вказавши, що американці не повинні дискримінувати тих, хто сповідує іслам.

Крім того, Обама повідомив, що американський спецназ вступив до операцій в Іраку і Сирії, проте він відкинув можливість розміщення військ в цих країнах на постійній основі. Також він зазначив, що припинення протистояння в Сирії допоможе не тільки США і їх союзникам, але і таким країнам як Росія зосередитися на боротьбі з ІДІЛ.

Нагадаємо, раніше Барак Обама пообіцяв знищити терористичну угруповання "Ісламська держава".