ua en ru

АМКУ оштрафував "Стіл Арм Пром Груп", "МК Сплав" та "Інтерарм" на 1,06 млн грн.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував ТОВ "Стіл Арм Пром Груп", ТОВ "ТД "МК Сплав" і ТОВ "ТБ "Інтерарм" на 1,06 млн грн за антиконкурентні узгоджені дії, що призвели до спотворення результатів торгів, проведених ДП НАЕК "Енергоатом" у 2008 році. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Як показало розслідування Комітету, зазначені товариства узгодили тендерні пропозиції до проведення ДП НАЕК "Енергоатом" торгів із закупівлі трубопровідної арматури та запасних частин до неї для чотирьох атомних електростанцій України. Зокрема, для Запорізької, Рівненської, Хмельницької та Южно-Української АЕС.

Завдяки домовленостям та узгодженню дій перемогу за окремими лотами тендеру отримали відповідно ТОВ "Стіл Арм Пром Груп", ТОВ "ТД "МК Сплав", які продали металопродукцію "Енергоатому" за завищеними цінами.

"Змова продавців арматури призвела до перевищення витрат бюджетних коштів на суму понад 9,6 млн грн. І не виключаються ознаки корупційних діянь з боку замовника торгів. Тому Антимонопольний комітет також звернувся до правоохоронних органів з метою надання цьому факту належної правової оцінки", - прокоментував прийняте рішення в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко.

Зважаючи на ступінь участі і міру відповідальності кожного із учасників тендеру, Комітет визначив різні санкції щодо порушників. А саме, ТОВ "Стіл Арм Пром Груп" оштрафовано на 1 млн грн, ТОВ "ТД "МК Сплав" - на 50 тис. грн і ТОВ "ТБ "Інтерарм" - на 10 тис. грн.