ua en ru

АМКУ може винести рішення у справі про зловживання на ринку палива цього літа

АМКУ може винести рішення у справі про зловживання на ринку палива цього літа Фото: АМКУ (РБК-Україна)

Про накладення штрафу на учасників ринку поки говорити рано, заявили в АМКУ

Антимонопольний комітет України (АМКУ) може винести рішення у справі про зловживання на ринку палива влітку 2018 року. Про це сьогодні повідомив журналістам голова АМКУ Юрій Терентьєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Об'єктивно, швидше за все, воно (розслідування, - ред.) триватиме менше часу, і вже влітку ми зможемо бачити попередні результати", - сказав він, додавши, що про накладення штрафу на учасників ринку поки говорити рано.

Також Терентьєв повідомив, що АМКУ розраховує винести рішення у справі про зловживання на ринку скрапленого газу в квітні 2018 року.

"По зрідженому газу розслідування завершено. Я думаю, що до середини квітня ми можемо очікувати рішення", - зазначив глава відомства.

Нагадаємо, наприкінці січня в АМКУ повідомили, що комітет планує завершити розслідування протягом декількох місяців, після чого буде винесено рішення щодо відповідачів.

"На сьогодні є три групи, які визначені в якості потенційних відповідачів - це компанія "Надія" (мережа АЗС BVS), WOG і OKKO. Але на сьогоднішній день рішення не винесено, розслідування не закінчено, тому не варто передчасно говорити про те, що є конкретні винуватці", - заявив державний уповноважений АМКУ Валерій Полюхович.