ua en ru

АМКУ в Київській обл. у І півріччі ц.р. притягнув до відповідальності 6 монополістів за зловживання під час встановлення комунальних тарифів

У І півріччі ц.р. Київське обласне відділення АМКУ притягнуло до відповідальності 6 природних монополістів за зловживання монопольним становищем під час встановлення комунальних тарифів. Про це повідомив в.о. голови Київського територіального відділення АМКУ Володимир Висотін, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами В.Висотіна, до відповідальності були притягнуті суб'єкти, які не дотримувалися встановленого терміну, у який вони мали б повідомити споживачам про зміну тарифів.
"Або тарифи затверджувалися "заднім числом", а споживача повідомляють про зазначені зміни після введення тарифа в дію", - наголосив В.Висотін.
Зокрема, КП КОР "Фастівводоканал", КП КОР "Таращатепломережа", КП КОР "Тетіївтепломережа", КП "Бучатепломережа" та "Бориспільський РПТМ рай тепломережа".
За його словами, також відділення встановило, що окремі суб'єкти господарювання застосовують тарифи без отримання висновку від Державної інспекції з контролю за цінами. У Київській обл. 8 підприємств не отримали такі висновки, а саме це: КП КОР "Фастівводоканал", ДП "Чорнобильсервіс", КП КОР "Києво-Святошинська тепломережа", ДЗ ЄП Дослідницьке КП "Теплотрансбуд", КП "Бучатепломережа" та "Макарівська" КЄЧ.