ua en ru

АМКУ: Вартість брендових бензинів операторів ринку завищена на 1-1,8 грн

В Україні вартість брендових бензинів операторів ринку завищена на 1-1,8 грн. Про це під час брифінгу заявив перший заступник голови Антимонопольного комітету України (АМКУ) Рафаель Кузьмін, передає кореспондент РБК-Україна.
"За наявною в АМКУ інформацією, протягом вересня цього року на АЗС, що працюють зокрема під брендами "Лукойл", "Окко", WOG, відбулося синхронне зростання вартості бензинів підвищеної якості. Цінові показники досягли позначки 11,35-11,60 грн/л, а на заправках під трендом Shell - 11,89грн/л. Зокрема вартість бензинів на "Лукойл-Україна", "Окко-Нафтопродукт", "Золотий екватор", "Альянс-Холдинг" - на 1-1,8 грн вище, ніж у інших операторів ринку. При чому підвищення цін відбулося за умов стабільності курсу долара та наявності тенденції до зниження показника Platts, курсу євро та вартості нафти на світовому ринку, тому такі дії операторів можуть мати негативний вплив на конкуренцію", - сказав Кузьмін.
За його словами, минулої середи, 26 жовтня, було попереджено у 10-добовий термін знизити ціни до конкурентно-обґрунтованих, тобто ціни, "яка відображала б баланс платоспроможності населення з прибутком цих компаній".