ua en ru

В АМКУ повідомили, коли завершиться розслідування щодо підвищення цін на пальне

В АМКУ повідомили, коли завершиться розслідування щодо підвищення цін на пальне Фото: АМКУ (УНІАН)

АМКУ планує завершити розслідування протягом кількох місяців

В Антимонопольному комітеті України (АМКУ) повідомили, коли завершиться розслідування щодо навмисного підвищення цін на пальне. Про це розповів державний уповноважений АМКУ Валерій Полюхович в ефірі "5 каналу".

Так, за словами представника АМКУ, комітет планує завершити розслідування протягом кількох місяців, після чого буде винесено рішення щодо відповідачів.

"На сьогодні є три групи, яких визначено як потенційних відповідачів - це компанія "Надежда" (мережа АЗС BVS), WOG і OKKO. Але на сьогодні рішення не винесено, розслідування не закінчено, тому не варто передчасно говорити про те, що є конкретні винуватці", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет підозрює три мережі заправних станцій в антиконкурентних узгоджених діях.

АМКУ почав розслідування у зв'язку зі значним зростанням цін на скраплений газ в якості палива для автомобілів. Аналіз обробленої інформації дозволяє стверджувати, що в діях певних суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність на ринку, є ознаки порушення, передбаченого частиною першою статті 6 та пунктом 1 статті 50 Закону України "Про захист економічної конкуренції". Як наслідок, 26 грудня 2017 залучено в якості відповідачів по справі сім юридичних осіб, що входять в групу "Надія", три юридичних особи, що входять в групу "WOG" та дві юридичні особи, що входять в групу "ОККО". Оскільки інформація від учасників ринку ще продовжує надходити, і її аналіз триває - перелік відповідачів може бути розширений.