ua en ru

АМКУ підозрює три мережі заправок в порушенні законодавства

АМКУ підозрює три мережі заправок в порушенні законодавства Фото: АМКУ зайнявся заправками (УНІАН)

Відповідачами у справі комітету виступають 12 юридичних осіб

Антимонопольний комітет підозрює три мережі заправних станцій в антиконкурентних узгоджених діях. Про це повідомляє прес-служба комітету.

Як повідомляється, АМКУ почав розслідування у зв'язку зі значним зростанням цін на скраплений газ в якості палива для автомобілів.

При розгляді справи скоєно 10 позапланових виїзних перевірок суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність на відповідному ринку.

Крім того, направлені вимоги про надання інформації 72 суб'єктам господарювання та органам влади, консалтингових агенцій, торгових бірж тощо.

За станом на 20 грудня 2017 інформація на такі вимоги надійшла частково, однак Комітетом вже проаналізовано значний обсяг інформації.

Аналіз обробленої інформації дозволяє стверджувати, що в діях певних суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність на ринку ЗВГ, є ознаки порушення, передбаченого частиною першою статті 6 та пунктом 1 статті 50 Закону України "Про захист економічної конкуренції".

Як наслідок, 26 грудня 2017 залучено в якості відповідачів по справі сім юридичних осіб, що входять в групу "Надія", три юридичних особи, що входять в групу "WOG" та дві юридичні особи, що входять в групу "ОККО".

Оскільки інформація від учасників ринку ЗВГ ще продовжує надходити, і її аналіз триває - перелік відповідачів може бути розширений.

Нагадаємо, на початку листопада співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили учасників ринку скрапленого газу на несплаті 1,3 млрд гривень податків та обов'язкових платежів.