ua en ru

АМКУ дозволив Glusco Energy SA купити заправки "Роснефті" в Україні

АМКУ дозволив Glusco Energy SA купити заправки "Роснефті" в Україні Фото: АМКУ дозволила придбати автозаправки "Роснефті" швейцарській компанії

Швейцарська компанія також отримала дозвіл на купівлю "Fargrade Limited"

Антимонопольний комітет України надав дозвіл швейцарській компанії "Glusco Energy SA" (м. Женева) на придбання акцій компанії "Rosneft Management Company Limited" (м. Нікосія, Кіпр), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії. Про це повідомила прес-служба АМКУ.

Крім того, компанія "Glusco Energy SA" отримала дозвіл на придбання акцій компанії "Fargrade Limited" (м. Нікосія, Кіпр), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії.

Зазначимо, на початку 2016 року з’явилося повідомлення, що російська компанія "Роснефть" вирішила продати свою мережу автозаправних станцій в Україні швейцарської Glusco Energy S. A.

Проте тоді АМКУ залишив заяву Glusco Energy S. A про придбання мережі АЗС "Роснефти" в Україні без розгляду, зіславшись на невідповідність поданих документів та інформації вимогам українського законодавства.

Нагадаємо, експерти Міністерства фінансів США мають "уважно перевірити" угоду з приватизації 19,5% акцій "Роснефть" за участю швейцарської Glencore і суверенного фонду Катару з урахуванням чинних проти Росії санкцій.