ua en ru

У США перевірять угоду з приватизації "Роснефть" з урахуванням санкцій проти РФ

У США перевірять угоду з приватизації "Роснефть" з урахуванням санкцій проти РФ Фото: угоду з приватизації акцій "Роснефть" перевірять на відповідність санкцій

Раніше з'явилася інформація про продаж 19,5% акцій компанії швейцарській Glencore і Qatar Investment Authority

Експерти Міністерства фінансів США "уважно перевірять" угоду з приватизації 19,5% акцій "Роснефть" за участю швейцарської Glencore і суверенного фонду Катару з урахуванням діючих санкцій проти Росії. Про це під час брифінгу повідомив прес-секретар Білого дому Джошуа Ернест.

"Я можу підтвердити, що експерти Міністерства фінансів, які відповідають за впровадження та дотримання режиму санкції, уважно перевірять цю угоду", - сказав Ернест.

З його слів, в американському відомстві вивчать умови угоди і оцінять, який вплив на неї мають санкції".

Зазначимо, 7 грудня з'явилася інформація про продаж 19,5% акцій "Роснефть" швейцарській Glencore і суверенному фонду Катару Qatar Investment Authority.

Глава російської нафтової компанії Ігор Сєчін повідомив президенту Володимиру Путіну, що вартість угоди становить 10,5 млрд євро.

Нагадаємо, нижня палата Конгресу США ухвалила проект оборонного бюджету на 2017 рік, в якому, крім іншого, забороняється виділяти Пентагону гроші на військове співробітництво з Російською Федерацією.