ua en ru

АМКУ розглядає заяву "Метінвеста" про об'єднання з ММК ім. Ілліча

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розглядає заяву "Метінвеста" про об'єднання з ММК ім. Ілліча. Про це на брифінгу в Кабміні Україна заявив глава АМКУ Олексій Костусєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"До управління концентрації нашого комітету надійшла така заява. В даний час воно розглядається, проводиться дослідження ринку, і ми дивимося, чи можемо ми дати згоду на цю концентрацію. Зараз повним ходом йде дослідження", - сказав О.Костусєв.
При цьому глава АМКУ не уточнив, коли можна чекати вирішення АМКУ з цього питання.
Нагадаємо, 1 липня прес-служба "Метінвесту" повідомила, що Група "Метінвест" і Маріупольський металургійний комбінат (ММК) ім. Ілліча вирішили об'єднати активи.
"В ході переговорів про можливу співпрацю і об'єднання зусиль з подолання наслідків світової фінансової кризи, комбінат ім. Ілліча і група "Метінвест" ухвалили рішення про об'єднання активів. В результаті об'єднання сукупний виробничий потенціал досягне 20 млн т сталі на рік", - сказано в повідомленні.
За даними прес-служби, в партнерство від ММК ім. Ілліча увійдуть всі активи, що належать йому, з яких основним є ПАО "ММК ім. Ілліча", а від групи "Метінвест" - ВАТ "Інгулецький ГЗК", ВАТ "Краснодонвугілля", ВАТ "Авдіївський КХЗ", ВАТ "ХТЗ". Крім того, угода про партнерство передбачає інвестиції "Метінвесту" в розвиток і модернізацію виробничих активів ММК ім. Ілліча на суму 2 млрд дол.
Частка групи «Метінвест» у цьому партнерстві після завершення процесу об'єднання складе 75%, а 25% залишаться під контролем комбінату ім. Ілліча на чолі з Володимиром Бойком.