ua en ru

АМКУ планує запровадити електронні торги в Україні, - С.Шершун

Антимонопольний комітет України (АМКУ) планує запровадити в Україні електроні торги. Про це на брифінгу повідомив державний уповноважений АМКУ Сергій Шершун. Передає кореспондент РБК-Україна.
"Нещодавно ми побували на Всеросійському міжнародному форумі, який відбувався в Москві, в ході якого відбулося спеціальне засідання міждержавної ради з питань антимонопольної політики, яке об'єднувало всі антимонопольні органи країн СНД. В ньому також приймали участь представники міністерств економік, які вносили свої пропозиції з питань торговельних закупівель в країнах СНД, а також в Україні. Було прийнято рішення запровадити в Україні електронні торги", - сказав С.Шершун.
Він також відмітив, що електронні торги в Російській Федерації допомогли зекономити понад 1 трлн рос. руб протягом 2006-2010 років.
Також АМКУ планує в кінці травня - початку червня провести міжвідомчу нараду АМКУ та Міністерства внутрішніх справ (МВС) з питань боротьби з правопорушеннями тендерних закупівель. На нараді будуть присутні держуповноважений АМКУ Олександр Вознюк і міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов. Про це повідомив заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін.