ua en ru

АМКУ оштрафував кілька переможців тендерів на днопоглиблення на понад 80 млн гривень

АМКУ оштрафував кілька переможців тендерів на днопоглиблення на понад 80 млн гривень Фото: АМКУ оштрафував ряд компаній (УНІАН)

Компанії завищили вартість робіт майже в два рази

Антимонопольний комітет України оштрафував ряд компаній, які перемогли в тендерах на днопоглиблювальні роботи, в загальній складності на 81,54 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба комітету.

Зокрема, оштрафовані три компанії, майже в два рази завищили вартість договорів з ДП "Адміністрація морських портів України".

Так, сума штрафу для ТОВ "Іріда" склала 1,466 млн гривень, "Інфлот-Данубиус Ейдженсі" - 3,64 млн гривень і "Техморгидрострой Миколаїв" - 76,43 млн гривень.

В АМКУ зазначили, що зазначені порушення були виявлені в рамках розкриття справ за ознаками антиконкурентних дій, які, в свою чергу, були зафіксовані співробітниками Національного антикорупційного бюро, веде своє розслідування.

Нагадаємо, на початку вересня Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Антимонопольний комітет України (АМКУ) викрили змову у справі щодо днопоглиблення порту "Південний".