ua en ru

АМКУ оштрафував "Лукойл-Україна" та "ТД Континіум-Галичина" на 100 тис. грн кожне за порушення конкурентного законодавства

Антимонопольний комітет України оштрафував ПІІ «Лукойл-Україна» та ТОВ «ТД Континіум-Галичина» на 100 тис грн кожне за порушення конкурентного законодавства у вигляді безпідставного встановлення однакових роздрібних цін на пальне. Таке рішення прийняте за результатами засідання комітету сьогодні, повідомляє прес-служба комітету.

Як встановив комітет, впродовж січня цього року оператори без об'єктивно виправданих на те причин вчиняли схожі дії, одночасно й до однакового рівня підвищуючи роздрібні ціни на бензини та дизельне пальне, продаж яких здійснювався на АЗС «Лукойл» та WOG у низці західних областей. Зокрема, у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Рівненській та Хмельницькій обл. Зростання вартості пального відбувалося у три етапи та склало в середньому 90 коп./л.

В ході цього розслідування комітет також оштрафував ПАТ «Концерн Галнафтогаз» на 30 тис. грн за подання недостовірної інформації на офіційний запит.

На засіданні комітету уповноважені представники компаній-відповідачів визнали порушення та зобов'язалися сплатити штраф до державного бюджету.