ua en ru

АМКУ забов'язав «АрселорМіттал» припинити дії з ознаками монопольних зловживань

ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» виконало вимоги Антимонопольного комітету України та врегулювало свої відносини із ЗАТ «Костянтинівський металургійний завод» щодо відновлення постачання гарячекатаного сортового прокату в передбачених договором обсягах. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Так, ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» офіційно повідомило про виконання отриманих від комітету рекомендацій та погодження із ЗАТ «Констянтинівський металургійний завод» графіку постачання прокату. Про виконання плану поставок продукції комбінату ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» зобов'язалося доповісти комітету додатково.

«Дане питання вдалося врегулювати без затяжних розслідувань чи спорів, і це головне. Це означає, що великий бізнес усвідомлює свою відповідальність перед антимонопольними органами і, я сподіваюся, так воно буде й надалі», - зазначив з цього приводу голова кКомітету Олексій Костусєв.

Заява ЗАТ «Констянтинівський металургійний завод» щодо неправомірних дій з боку ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» надійшла до комітету у липні цього року.

Комітет з'ясував, що часткова відмова ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» постачати прокат ЗАТ «Констянтинівський металургійний завод» в обсягах, передбачених договірними відносинами, не мала об'єктивних причин. Дії ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» мали ознаки зловживання монопольним становищем, внаслідок чого у ситуацію втрутився комітет. Обмеження поставок гарячекатаного сортового прокату до ЗАТ «Констянтинівський металургійний завод» тривало в IV кварталі 2009 р. та впродовж цього року.