ua en ru

АМКУ знову звинуватив низку мереж АЗС у ціновій змові

АМКУ знову звинуватив низку мереж АЗС у ціновій змові Фото: АМКУ проводить збір і аналіз доказів у справі

19-21 березня деякі мережі АЗС підвищили ціни на бензин А-95 на 1 грн/л - до 21,99 грн/л

Антимонопольний комітет України (АМКУ) вчергове звинуватив мережі АЗС, які зокрема працюють під брендами WOG, OKKO, Shell, SOCAR, у змові, коли вони підвищили вартість пального в період 19-21 березня на 1 грн. Про це йдеться у повідомленні прес-служби АМКУ.

"Це ще один факт неодноразової практики зазначених учасників ринку щодо встановлення та підтримки на однаковому рівні роздрібних цін на пальне", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Антимонопольного комітету, роздрібні ціни на світлі нафтопродукти зазначених операторів ринку є найвищими в Україні, вони перевищують рівень індикативних цін, розрахованих Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, і не корелюють зі змінами об'єктивних чинників, що впливають на вартість пального.

Окрім того, в комітеті нагадали, що за виявленими фактами антиконкурентних узгоджених дій на ринках роздрібної реалізації світлих нафтопродуктів 22 січня 2016 року АМКУ розпочав розгляд справи за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції з боку компаній "Вог Рітейл", "Окко нафтопродукт", "Альянс Холдинг", "Сокар Петролеум" і "Паралель - М ЛТД".

"Наразі комітет проводить збір і аналіз доказів у справі, здійснює аналіз інформації та документів, отриманих на вимогу комітету. За результатами розгляду справи комітетом буде прийнято відповідне рішення", - повідомили у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) призупинив закупівлю дизельного палива для потреб залізничної галузі.