ua en ru

АМКУ: Обленерго виставляють ОСББ тариф за спожиту електроенергію на 30% більший, ніж ЖКП

Обленерго виставляють об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) тариф за спожиту електроенергію на 30% більший, ніж Житлово-комунальним підприємствам (ЖКП). Про це заявив в.о. голови Антимонопольного комітету України (АМКУ) Рафаель Кузьмін, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ще однією проблемою є те, що громадянам, які входять до ОСББ, обленерго виставляють на 30% більший тариф за спожиту електроенергію, ніж його сплачують мешканці будинків, що обслуговуються житлово-комунальними підприємствами", - заявив Кузьмін.
Крім того, за даними начальника Управління досліджень ринків паливно-енергетичного комплексу Департаменту дослідження ринків Володимира Висотіна, найбільшу вартість послуги з видачі технічних умов на подачу електроенергії зафіксовано у Донецькій області - 1686,71 грн, мінімальну в Рівненьській- 408,16 грн. За його словами, різниця між мінімальною і максимальною вартістю, наприклад, у Донецькій області складає 1273 грн, а в Миколаївській - 80 грн. "Така різниця є неприйнятною", - додав він.