ua en ru

АМКУ не погодив зміни до закону України "Про поштовий зв'язок"

Антимонопольний комітет України не погодив запропоновані Міністерством інфраструктури України зміни до закону України "Про поштовий зв'язок" та запропоновував доопрацювати документ. Про це повідомила прес-служба АМКУ.

Антимонопольний комітет України вважає за недоцільне монополізацію ринку поштового зв'язку та спотворення конкуренції на цьому ринку.

Як зазначив начальник першого управління досліджень і розслідувань департаменту досліджень і розслідувань Антон Балаба, послуги, які пропонуються закріпити за національним оператором як його виключні повноваження, надаються багатьма операторами поштового зв'язку, що на сьогодні працюють в Україні. Розширення переліку виключних прав національного оператора "Укрпошта" на інші види письмової кореспонденції може призвести до негативних наслідків, зокрема, недопущення інших суб'єктів господарювання на ринок послуг поштового зв'язку.

"За таких умов, Антимонопольним комітетом України не були погоджені запропоновані Міністерством інфраструктури України зміни до закону України "Про поштовий зв'язок" та запропоновано розробнику цього проекту його доопрацювати шляхом виключення положень, реалізація яких може призвести до обмеження конкуренції на ринку", - йдеться у повідомленні.

За словами голови АМКУ Василя Цушка, на сьогодні АМКУ ставить перед собою низку завдань на ринку послуг поштового зв'язку, зокрема, забезпечення вільного доступу суб'єктів господарювання до ринку при дотриманні умов чесної конкуренції.

При цьому, послуги поштового зв'язку повинні бути максимально якісними та доступними в будь-якому куточку країни за розумними, обґрунтованими цінами.

"Крім того, Україна як член Всесвітнього поштового союзу має певні зобов'язання, зокрема, поновлення та здійснення якісного обслуговування, яке має бути заснованим на потребах та вимогах клієнтів, а також організація та розвиток поштової інфраструктури та програм, спрямованих на поліпшення якості обслуговування", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: "Укрпошта" з 2013 р. зменшує тарифи на деякі послуги