ua en ru

"Укрпошта" з 2013 р. зменшує тарифи на деякі послуги

Українське державне підприємство поштового зв'язку (УДППЗ)"Укрпошта" з 1 січня 2013 р. зменшує тарифи на деякі послуги. Так, цієї дати можна буде дешевше відправляти посилки з оголошеною цінністю, а також замовляти безадресну доставку рекламної продукції, повідомляє прес-служба компанії. За словами директора "Укрпошти" Оксани Плотнікової, було проведено додаткове дослідження ринку, яке показало, що деякі тарифи на послуги компанії можна знизити.

Зокрема знижено тариф на пересилання прямого контейнера на 52%, на 10% - тариф на надання послуги з безадресної доставки рекламної та/або інформаційної продукції (друковані видання) понад 1 млн одиниць. Крім того, зменшено рівень тарифу за оголошену цінність поштових відправлень. Плата за оголошену цінність становить до 1 тис. грн включно - 1% від суми оголошеної цінності; понад 1 тис. грн - 0,5% відповідно, але не менше, ніж 2,50 грн без ПДВ.

Крім того, встановлено окремі тарифи за письмову заяву (довідку) для організацій та фіксований тариф за переказ грошей (поштовий переказ): до 150 грн включно - 5 грн; понад 150 грн - 8 грн + 1% від суми переказу.

Водночас у компанії підкреслюють, що нововведення не стосується універсальних послуг поштового зв'язку, до яких відносяться послуги з пересилання в Україні та за її межі простих і рекомендованих листів, бандеролей, а також посилок без оголошеної цінності масою до 10 кг. Тобто тарифи на ці послуги залишаються незмінними, зазначають в "Укрпошті".

Читайте також: АМКУ оштрафував "Укрпошту" на 70 тис. грн за зловживання монопольним становищем