ua en ru

Американський страхувальник Ambac подав прохання про банкрутство

Американська компанія Ambac Financial Group Inc., що спеціалізується на страхуванні облігацій, подала до суду з банкрутств Південного округу штата Нью-Йорка (США) добровільне прохання про визнання її банкрутом. Клопотання подано відповідно до розділу 11 Кодексу про банкрутства США, тобто компанію не буде ліквідовано, і вона зможе продовжити діяльність під юрисдикцією суду з банкрутств у період реструктуризації, повідомляє РБК.

До кінця червня ц. р. неврегульований борг компанії склав 1,6 млн дол., на той же момент чисті операційні збитки компанії сягали 7 млрд дол.

Страховик не зміг привернути додатковий капітал як альтернативу банкрутству, а також не зміг прийняти умови спеціального комітету деяких основних кредиторів з метою реструктуризації своєї заборгованості за допомогою процедури "підготовленого" банкрутства. Повідомляють, проте, що Ambac погодилася на перелік умов, що не мають обов'язкової сили, які служитимуть основою для подальших переговорів зі спеціальним комітетом, що може дати компанії змогу завершити банкрутство в стисліші терміни.

Нагадаємо, раніше Ambac висунув претензії до збанкрутілого американського інвестиційного банку Lehman Brothers на загальну суму 6,1 млрд дол. Переважна частина претензій Ambac Assuranse до банкрута стосувалася порушень Lehman Brothers своїх зобов'язань за іпотечними цінними паперами. Пізніше Ambac погодився відкликати позови.

15 вересня 2008 р. Lehman Brothers оголосив про банкрутство та подав до суду прохання про захист від кредиторів. Банкрутство Lehman Brothers стало найбільшим в історії американського бізнесу. Саме після краху Lehman Brothers фінансова криза набрала глобального масштабу, і паніка на Уолл-стріт перекинулася на всі торговельні майданчики світу. Економісти впевнені, що історія фінансових ринків відтепер поділяється на "до і після" банкрутства Lehman Brothers.

Американська Ambac Financial Group, Inc. надає фінансові гарантії та послуги в державному і приватному секторах в усьому світі. Основний актив Ambac - Ambac Assurance Corporation, гарант державних і приватних облігацій. Штаб-квартира Ambac Financial Group, Inc. розташована в Нью-Йорку.