ua en ru

Американський мобільний оператор AT&T може купити Vodafone

Американський мобільний оператор AT&T, представник місцевої "великої трійки", може придбати британського гравця Vodafone. Про це повідомляє "Росія 24" з посиланням на агентство Bloomberg.

Офіційного підтвердження того, що сторони ведуть переговори про угоду, поки немає, але, за словами директора AT&T Рендалла Стівенсона, його компанія зацікавлена в покупці європейських активів в області мобільного зв'язку та Інтернету, якщо ціна буде відповідною. На таких новинах акції Vodafone підскочили на 2,9%, що забезпечило їм перше місце за швидкістю зростання серед блакитних фішок біржі Лондона.

Нагадаємо, що Vodafone до недавнього часу активно грала на американському ринку в рамках спільного підприємства з Verizon, під назвою Verizon Wireless. Однак у вересні американський партнер повністю викупив цей бізнес за 130 млрд дол.

AT&T, що поступається Verizon і по швидкості зростання абонентської бази і за рівнем географічної диверсифікації активів, вже з початку року розглядав можливість угоди не тільки з Vodafone, але і з найбільшим мобільним оператором Великобританії EE.

Головне питання полягає в тому, скільки грошей AT&T готова витратити на покупку Vodafone. Про це поки нічого не відомо. У звіті Bloomberg наводиться інформація про те, що у разі купівлі Vodafone, AT&T проведе оптимізацію бізнесу, зберігши перспективні підрозділи, і позбувшись від ряду неприбуткових активів.