ua en ru

Американський лобіст Подеста покинув компанію, пов'язану з Манафортом, - Reuters

Американський лобіст Подеста покинув компанію, пов'язану з Манафортом, - Reuters Фото: Пол Манафорт (youtube.com/Wochit Politics)

Подеста пішов у той день, коли суд заарештував Пола Манфорта

У США відомий лобіст з Вашингтона Тоні Подеста пішов зі своєї фірми Podesta Group, оскільки слідчі перевіряють зв'язок його компанії з колишнім керівником кампанії президента США Дональда Трампа Полом Манафортом. Про це повідомило у понеділок, 30 жовтня, джерело, знайоме з цим питанням, передає Reuters.

Наголошується, що Подеста пішов у той же день, коли федеральні слідчі, які вивчали втручання Росії у передвиборчу кампанію в 2016 році, звинуватили колишнього керуючого кампанією Трампа Пола Манафорта і бізнес-партнера Ріка Гейтса у відмиванні грошей.

Нагадаємо, Манафорт і Гейтс не визнали себе винними у всіх 12 пунктах інкримінованих злочинів. Тим не менш, за рішенням суду, вони були поміщені під домашній арешт. Суд прийняв таке рішення з побоювань, що вони можуть покинути країну. Уряд звернувся до суду з проханням призначити заставу в 10 млн доларів для Манафорта і в 5 млн доларів для Гейтса. У разі якщо суд визнає їх винними, Манафорту загрожує до 80 років в'язниці, а його партнеру - до 70.