ua en ru

Американський інвестор Баффет став найбільшим акціонером Bank of America

Американський інвестор Баффет став найбільшим акціонером Bank of America Фото: Bank of America (flickr.com/hurricandylan)

Bank of America - другий за величиною активів банк США

Холдингова компанія Berkshire Hathaway американського інвестора Уоррена Баффета стала найбільшим акціонером Bank of America, придбавши 700 млн акцій компанії. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяву банку.

Так, Bank of America - другий за величиною активів банк США (2,187 трлн дол на 31 грудня 2016 року).

Таким чином, тепер Berkshire є найбільшим акціонером другого і третього за величиною банків США, з часткою близько 6,6% в Bank of Ameriсa і 10% в Wells Fargo & Cо. Видання уточнює, що Berkshire придбала акції із суттєвою знижкою: 7,14 доларів за папір проти ціни до закриття торгів у 23,58 долара.

Зазначено, що для оплати Berkshire конвертувала належить компанії пакет привілейованих акцій Bank of America загальною вартістю 5 млрд доларів. Привілейовані акції банку США Баффетт придбав у серпні 2011 року, в рамках тієї угоди інвестор в тому числі отримав право придбати 700 млн акцій Bank of America за 7,14 долара за штуку.

Вартість звичайних акцій банку, наявних у Berkshire, після угоди склала 16,5 млрд доларів. Таким чином, Berkshire отримала паперовий прибуток у 11,5 млрд доларів.

Нагадаємо, Bank of America потрапив у першу десятку в рейтингу 2 тис. найбільших публічних компаній за версією Forbes.