ua en ru

Американський Forbes заявляє про початок процесу відкликання ліцензії у UMH Group

Головний офіс Forbes в США почав процедуру відкликання ліцензії в UMH Group, яка видає журнал в Україні.

Головний офіс Forbes в США почав процедуру відкликання ліцензії в UMH Group, яка видає журнал в Україні.

Звернемо увагу, медіахолдинг належить українському бізнесменові Сергію Курченку, якого Генеральна прокуратура України оголосила в розшук.

Представник Forbes Мія Карбонелл заявила РБК, що компанія відкликала ліцензію у українського медіа холдингу UMH Group. "Всі юридичні умови дотримані. Зараз йде процес відкликання ліцензії, до його закінчення ми не можемо коментувати ситуацію", - зазначила вона.

Генеральний директор компанії "ВЕТЕК-Медіа" (управляє UMH Group) Юрій Ровенський заявив РБК, що поки журнал продовжує виходити згідно міжнародної ліцензії: "Вчора надійшов у продаж квітневий номер". Від інших коментарів він відмовився.

Раніше газета "Ведомости" писала, що Курченко і його UMH Group збереже ліцензію на випуск журналу. Про це виданню повідомили джерела, близькі до медіахолдингу.

8 березня Карбонелл заявила РБК, що американський видавець детально вивчив ситуацію навколо журналу Forbes на Україні.

"Кілька місяців тому ми найняли місцевого консультанта, зараз перебуваємо в процесі відкликання нашого ліцензійної угоди", - пояснила Карбонелл.

У червні 2013 р. стало відомо, що компанія "ВЕТЕК" Курченко купує 99,9% акцій українського медіа холдингу UMH Бориса Ложкіна. Покупка обійшлася українському олігархові в 400 млн дол. У листопаді було оголошено про дострокове закриття угоди. ВЕТЕК, щоб оплатити придбання, взяла кредит в державному Укрексімбанку. Як повідомляє сайт Hubs, кредит був узятий під заставу активів UMH. Зараз компанія не здатна розплатитися за боргами. Згідно з документом, який потрапив до журналістів видання, кредит Укрексімбанку - 150 млн дол., набігли за нього відсотки - 20 млн дол. Ні в лютому, ні в березні платежі за нього не вносилися.