ua en ru

Американський фармацевтичний гігант Pfizer придбає розробника ветеринарних препаратів Synbiotics

Американський фармацевтичний гігант Pfizer придбає розробника ветеринарних препаратів Synbiotics. Вартість угоди не розголошується, передає РБК із посиланням на Reuters.
Як наголошується в заяві Pfizer, придбання допоможе ветеринарному підрозділу компанії - Pfizer Animal Health - в здійсненні нових перспективних досліджень, нарощуванні виробничих потужностей, та інтегрування напрацювань Synbiotics з власним портфелем інноваційних вакцин і ліків.
Нагадаємо, в жовтні ц.р. Pfizer і King Pharmaceuticals підписали зобов'язує угоду про злиття. За його умовами, Pfizer придбає всі акції King Pharmaceuticals, заплативши акціонерам компанії 3,6 млрд дол. (з розрахунку 14,25 дол. за кожну акцію King Pharmaceuticals). Вся сума буде виплачена готівкою.
Чистий прибуток Pfizer Inc. за 9 місяців 2010 р. знизився на 32% - до 5,36 млрд дол проти прибутку, отриманого за той же період роком раніше, у розмірі 7870 млн дол. Виручка компанії збільшилася на 50% - з 33470 млн дол. до 50250 млн дол. За III квартал ц.р. американська фармкорпорацій показала чистий прибуток у розмірі 866 млн дол., що виявилося на 70% нижче квартального прибутку річної давності у розмірі 2,88 млрд дол Виручка Pfizer в липні-вересні зріс на 39% - з 11620 млн дол. до 16 , 17 млрд дол.