ua en ru

Американський чиновник, який керував наданням фінансової допомоги Єгипту, раптово пішов зі своєї посади

Американський чиновник, який керував наданням допомоги Єгипту в рамках програм сприяння розвитку, раптово пішов зі своєї посади на тлі критичних зауважень з приводу питань фінансування урядом США так званих груп, які виступають на підтримку демократії в Єгипті, передає радіостанція "Голос Америки". У п'ятницю було офіційно повідомлено про те, що директор відділу по Єгипту Агентства міжнародного розвитку США Джим Бевер повернувся до Вашингтона.

Було також оголошено, що його від'їзд не пов'язаний з антиамериканськими настроями в Єгипті.

Однак ця відставка відбулася через місяць після того, як один з високопоставлених посадових осіб в єгипетському уряді піддав Вашингтон критиці за фінансування неурядових організацій без відома уряду країни. Член Вищої ради збройних сил Єгипту генерал-майор Мохаммед аль-Ассар назвав це "питанням суверенітету".

Тим часом, агентство Associated Press наводить слова представника посольства США, яка заявила, що фінансування цих організацій Сполученими Штатами не є втручанням у внутрішні справи Єгипту. У четвер Елізабет Колтон назвала групи, що отримали фінансову допомогу від США, політично нейтральними.