ua en ru

Американські ВПС перехопили три літаки у небі над будівлею ООН

Винищувачі США посадили три літаки, які порушили повітряний простір над будівлею Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку, де проходить Генеральна асамблея ООН, повідомляє Associated Press.

Винищувачі США посадили три літаки, які порушили повітряний простір над будівлею Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку, де проходить Генеральна асамблея ООН, повідомляє Associated Press.

Як розповів прес-секретар об'єднаного командування північноамериканської повітряної оборони Джон Корнеліо, 23 вересня мали місце щонайменше три подібних інциденти, що трапилися протягом півтора годин.

За словами Корнеліо, винищувачі F-16 перехопили три невеликих літаки і перепровадили їх в аеропорт, змусивши там приземлитися. В аеропорту всі три повітряних судна пройшли перевірку, правоохоронні органи не виявили свідчень небезпеки тероризму.

Частина повітряного простору Нью-Йорка була зроблена недоступною для польотів у зв'язку із Генеральною асамблеєю ООН, яка проходить там. Захід відвідав і Президент США Барак Обама.

Нагадаємо, 68-а сесія Генасамблеї ООН відбудеться 24 вересня - 2 жовтня в Нью-Йорку. У ній також візьме участь Президент України Віктор Янукович і міністр закордонних справ України, діючий голова ОБСЄ Леонід Кожара.

У нинішній, 68-й, сесії візьмуть участь 140 голів держав та урядів країн - членів ООН.

Організація Об'єднаних Націй (ООН) - міжнародна організація, створена для підтримки і зміцнення міжнародного миру і безпеки, розвитку співробітництва між державами. Статут ООН був підписаний 26 червня 1945 р. представниками 51 держави. Українська РСР стала однією з країн-засновниць ООН на знак вкладу в перемогу над фашизмом. До 1991 р., перебуваючи у складі Радянського Союзу, Україна теоретично мала в ООН власне представництво на рівні незалежної держави. Фактично її діяльність була обмежена рамками проведення єдиної радянської політики.