ua en ru

Американські регулятори можуть змусити великі фінансові інститути реструктуризувати свою діяльність

Системно важливі фінансові інститути (SIFI) в США можуть бути змушені спростити свою діяльність, якщо не можуть надати регуляторам і забезпечити життєздатні плани для розкрутки свого бізнесу під час кризи. Про це заявив старший чиновник Корпорації Федерального страхування депозитів (FDIC), передає Bloomberg.

"Зрештою, SIFI може знадобитися реструктуризація своєї діяльності, якщо компанія не може довести спроможність і рішучість діяти в робочому порядку згідно із "Законом про банкрутство", - сказав Майкл Криммінджер.

Акт Додда-Френка регулює процедуру банкрутства компаній, які FDIC і ФРС внесли в системно важливі для економіки країни. Законодавці наділили FDIC повноваженнями, які повинні допомогти уберегти США від збентеження, що країна пережила після вересня 2008 р., коли збанкрутував Lehman Brothers Holdings Inc. FDIC повинна розробити механізм, який попередить банкрутство SIFI.

Криммінджер також додав, що деякі компанії є "занадто великими, щоб збанкрутувати", а FDIC буде схиляти системні фірми до "планування робочого процесу таким чином, щоб відповідати нормативним вимогам".

Так компанії з не менш 50 млрд дол. активів будуть зобов'язані надавати інформацію про заборгованості, фінансування, капітал та рух грошових коштів. Компанії, які не змогли подати реальні плани, можуть бути змушені до необхідності підвищувати капітал, позикові кошти та вимог до ліквідності, а також обмеження на зростання або операції.