ua en ru

Американські і канадські регуляторні органи схвалили покупку компанією Coca-Сola свого боттлера Coca-Сola Enterprises

Американська корпорація Coca-Сola Co. повідомила сьогодні, що дістала схвалення американських і канадських регуляторних органів (Федеральної торгової комісії (ФТК) США і Управління за конкуренцією Канади) на покупку боттлера Coca-Сola Enterprises Inc. (CCE) за 12,3 млрд дол., включаючи боргові зобов'язання на суму 8,9 млрд дол., пише РБК.

Проте обидва регулятори взяли до уваги той факт, що ССЕ також обслуговує операції конкуруючого підприємства Dr Pepper Snapple, а тому сформулювали для компанії низку правив, закликаних зберегти конкурентний баланс. Так, ФТК вимагає обмежити доступ співробітників Coca-Сola до інформації, здатної вплинути на ринок і порушити сталу рівновагу, повідомляється в поширених сьогодні матеріалах Федеральної торгової комісії.

У опублікованому сьогодні прес-релізі Coca-Сola повідомляється також, що для завершення операції, яка намічена на кінець 2010 р., компанії необхідно заручитися підтримкою ради директорів ССЕ. Вони проголосують з цього питання 1 жовтня 2010 р. і, як очікується, дадуть згоду.