ua en ru

Американська Yahoo! має намір придбати онлайн рекламне агентство Interclick за 270 млн дол

Американська інтернет-компанія Yahoo! Inc., власник другої за популярністю в світі пошукової системи, оголосила про купівлю онлайн рекламного агентства Interclick Inc. за 270 млн дол., передає Associated Press.
Yahoo! погодилася виплатити по 9 дол. за кожну акцію Interclick Inc., що на 22% перевищує вартість акції компанії на закритті торгів.
Варто зазначити, що сама компанія Yahoo! може незабаром стати об'єктом поглинання. Так, інтернет-корпорація Google Inc. веде переговори щонайменше з двома приватними інвестфондами про її покупку. Особливо примітно те, що, за попередніми даними, Google виявляє інтерес до продажу реклами на ресурсах Yahoo!.
Компанія Yahoo! Inc. заснована в 1994 р., володіє популярним пошукачем і надає широкий спектр інтернет-сервісів, послугами яких користуються в цілому понад 500 млн користувачів. Штаб-квартира компанії знаходиться в м. Саннівейл (Каліфорнія, США). У III кварталі 2011 р. чистий прибуток Yahoo! склав 298 млн дол., що на 25% менше показника в 398 млн дол., зафіксованого роком раніше. Чистий прибуток компанії за 9 місяців 2011 р. скоротився на 18% і склала 762 млн дол. проти 927 млн дол., зафіксованих роком раніше.