ua en ru

Американська торгівельна палата закликає Україну продовжувати євроінтеграційний рух

Американська торговельна палата закликає Україну продовжувати євроінтеграційний рух. Про це йдеться у заяві Американської торгівельної палати в Україні стосовно поточної ситуації навколо підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, повідомляє прес-служба палати.

"18 вересня Кабінет міністрів України розглянув і затвердив текст угоди про асоціацію та поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, яку раніше планувалося підписати 28-29 листопада під час Вільнюського саміту "Східного партнерства" ЄС. Незважаючи на нещодавнє рішення уряду України про відкладення підписання цих важливих двосторонніх домовленостей, Американська торгівельна палата в Україні переконана, що саміт у Вільнюсі надає чудову нагоду для керівництва України зробити цей важливий крок. Як одна з найбільш впливових бізнес-асоціацій, що об'єднує понад 600 провідних міжнародних і вітчизняних компаній, де працюють понад мільйон українських громадян, Американська торгівельна палата завжди послідовно підтримувала та закликала керівництво України до продовження руху в напрямку досягнення мети стати невід'ємною частиною європейської спільноти.

Використання переваг угоди про асоціацію з одночасним підтриманням тісних економічних зв'язків з такими традиційними партнерами України як Росія є надзвичайно важливим. Проте ми глибоко переконані, що саме європейський шлях відкриє нові та цікаві можливості для країни з точки зору модернізації та диверсифікації економіки, переходу до світових стандартів виробництва та якості, запровадження належної нормативно-правової бази для інвестицій і ведення бізнесу та застосування найкращої міжнародної практики, адаптованої до українських реалій. Нові можливості, що виникнуть для вітчизняних і міжнародних компаній, які працюють в Україні, будуть сприяти просуванню економіки на шляху до більшого процвітання в майбутньому за допомогою: поліпшення виробництва й експорту сільськогосподарської продукції, зокрема харчової продукції; зміцнення енергетичної незалежності країни й отримання додаткових інвестицій завдяки створенню більш прозорих, стабільних і рівних умов, а також забезпечення більш вільного переміщення товарів, послуг, інвестицій і трудових ресурсів, як це визначено в ще не підписаних угодах з ЄС.

Ми переконані, що підписання цих угод саме зараз, а не перенесення цього процесу на невизначений час у майбутньому, дасть чіткий сигнал і стане природним наступним кроком у переході від стагнації пострадянської економіки до жвавої ринкової економіки в серці Європи. Ми всі усвідомлюємо, що цей перехід буде нелегким і навіть несе з собою певні виклики на початковому етапі цієї довгострокової ініціативи. Повністю це усвідомлюючи, компанії-члени Американської торгівельної палати готові застосовувати свій досвід і практичні навички для надання підтримки бізнесу й уряду України в цьому процесі та залученню більшої кількості компаній та інвесторів, таким чином стимулюючи економічне зростання, створення нових робочих місць і підвищення стандартів життя у цій чудовій країні, у якій ми всі живемо та працюємо.

Уже було виконано великий обсяг роботи, проте багато чого ще залишається зробити державі та бізнес-спільноті для виконання угод у повному обсязі, якщо і коли їх буде підписано. Американська торгівельна палата залишається твердою у своєму намірі підтримувати Україну на її шляху до успішного здійснення європейського вибору шляхом продовження побудови широкого та всеохоплюючого партнерства із зацікавленими учасниками цього процесу з метою забезпечення загального успіху економіки країни та підвищення добробуту її населення. Угода про асоціацію є сприятливою для ЄС, але ще більш вигідною вона є для майбутнього процвітання України та її народу. Це майбутнє, і ми повинні думати про це майбутнє вже сьогодні, коли працюємо разом для побудови кращого завтра", - йдеться у заяві.